IT PODRŠKA
Projektovanje, integracija, outsource-ing za poslovne korisnike
VPN MREŽE
Povežite vaše poslovnice i bezbjedno radite sa bilo koje lokacije.
VoIP
Digitalne telefonske centrale svih kapaciteta i velikih mogućnosti.
menu
×

Virtuelna infrastruktura je postala vodeća platform u svetu savremenih  informacionih tehnologija čijom primenom se značajno unapređuje kvalitet i upotreba  IT infrastrukture i IT servisa.

Uvođenjem virtuelnih servera u infrastrukturu vrši se značajno smanjenje troškova po pitanju opreme, potrošnje električne energije, ali i prostora predviđenog za smeštanje prateće IT opreme. Ukratko, značajno se povećava iskorištenje ICT resursa, a fleksibilnost i bezbjednost se podižu na potpuno novi nivo. Virtuelizacija je i najznačajnija komponenta konsolidacije ICT resursa.

Pored ovih očiglednih prednosti, povećava se pouzdanost i bezbjednost sistema jer se sistem projektuje tako da nema “Single point of failure”. Oporavak od katastrofalnih grešaka je daleko jednostavniji nego kod tradicionalnih sistema.

Razlikujemo virtuelizaciju serverske infrastrukture, radnih stanica i aplikacija.

Virtuelizacija serverske infrastrukture


Je kod nas najčešće korišćena forma virtuelizacije, te se prilikom projektovanja novih sistema i konsolidacije postojećih i podrazumjeva. Veliki broj Internet, aplikativnih i sistemskih servisa uslovili su potrebu za povećanjem broja različitih servera. Takođe neophodna je i brza implementacija novih rješenja.

Efiksan odgovor na ove zahtjeve je Virtuelizacija servera koja omogućava da se na jednom fizičkom serveru drži više virtuelnih servera, a sve u cilju optimizacije sistema, održavanja i smanjenja inicijalne investicije. Mi imamo veliko iskustvo na ovom polju kroz više implementacija baziranih uglavnom na VMware portfoliju.

 Virtuelizacija

Cloud Computing


Kontinuiran rad sistema zahtjeva i bekap na geografski odvojenim lokacijama kao i dobru povezanost prema Internet servisima, ali i korisnicima. Danas je uz pomoć savremenih tehnologija moguće implementirati virtuelnu infrastukturu tako da skalira prema vašim potrebama i bez geografskih ograničenja. Ovakav način organizacije efektivno predstavlja Cloud.

Ovaj model omogućava jednostavan pristup resursima, koji mogu da budu brzo dostupni ili ugašeni, uz minimalne intervencije. Pored instalacije kod korisnika (On premise) mi nudimo i iznajmljivanje resursa (Cloud). 

Nakraju neke od najznačajnihij prednosti virtuelizacije bi bile:

  • Ušteda hardverskih resursa, energije, vremena samim tim i novca
  • Proširenje sistema
  • Veća efikasnost i efektivnost 
  • Pouzdana i dokazana platforma
  • Lakša administracija sistema, bolje praćenje
  • Veliki broj servisa koji se mogu virtuelizovati
  • Mogućnost implementacije visoke dostupnosti
  • Jednostavan i brz oporavak od katastrofe, mogućnost automatizacije
  • Jednostavan upgrade sistema i migracije

OVLAŠTENI DISTRIBUTER AVAST PROIZVODA

Avast! Endpoint Protection paleta proizvoda namjenjena preduzećima i korporativnim korisnicima je višestruko nagrađivana i omogućava centralizovano upravljanje putem Web ili Enterprise konzole.

RUCKUS READY PARTNER

Ruckus wireless proizvodi i rješenja namjenjeni su kreiranju bežičnih mreža visokih performansi.

REFERENCE

ImpulsDigital Bijeljina © 2017
Powered by limun.co